Uporaba kristalov v vsakdanjem življenju

Uporaba kristalov v vsakdanjem življenju

Pozdravljene prebujene duše!

Res je bilo že kar nekaj časa od zadnjega prispevka o refleksni masaži stopal. Bilo je obdobje iskanja, sprejemanja – na kratko učenja. Sedaj sem zopet nazaj z vami v polnem pomenu besede.

V tokratnem prispevku, bom z vami delila svoje skrivnosti uporabe treh kristalov. Vse kar pri tem potrebujete so ustrezni kristali in malce volje, podpreti svoje telo po naravni poti.

RDEČI JASPIS

Kratek opis: Je mikrokristalni kremen z veliko vsebnostjo železa, kar daje kamnini rdečo barvo. Njegova barva je lahko rdeča do rdeče-rjava. Deluje na korensko čakro. Ponuja emocionalno stabilnost pri resnih boleznih, ko je ozdravitev negotova. Pomaga pri menstrualnih težavah, pri anemijah, krvni zastrupitvi, lajša revmatične bolečine in artritis.

Vir slike: www.novembersage.com

Nasveti:

1)Lajša porodne bolečine in poskrbi za lep potek poroda. Med samim porodom imejte v vsaki roki po en kos rdečega jaspisa.

2)Zelo učinkovit je tudi pri bolečih ušesih in zamašenemu nosu. Potrebujete samo manjši kos rdečega jaspisa v obliki olive. Kamnino postavite na sonce za nekaj časa, da se dovolj segreje in nato jo položite v uho ali v nosnico. Ko se ohladi postopek ponavljajte do izboljšanja.

3)Pri raznih nenadnih bolečinah, in bolečinah brez posebnega vzroka v sklepih (zapestje, koleno,…), dobro pomaga, če kos jaspisa položite na boleče območje in povijete s povojem ali fiksirte s trakom.

CITRIN

Kratek opis: Je naravno topolotno obdelan kremen prosojno rumenozlate barve. Deluje na Solarni pleksus. Blaži stres, priporoča se za vse vrste odvisnosti in depresijo. Pomaga pri težavah s fibromialgijo, metabolizmom, pri mokrenju postelje, z ledvicami in trebušno slinavko. Lajša težave s kožo in alergijami povezanimi s hrano.

Vir slike: www.yogsansara.com

Nasveti:

1)V primeru treme in strahu pred javnim nastopanjem postavite kos citrina na Solarni pleksus.

2)Ko vas je strah in čutite tesnobo ob osamljenosti držite citrin v bližini ustnic in lahkotno s kratkimi vdihi vdihnite svetlečo se rumeno svetlobo/ energijo, ki ga citrin oddaja. Nato z enim izdihom izpraznite pljuča. Ta postopek ponavljajte 2-3 minute, dokler se ne popolnoma umirite. S tem boste znova napolnili svoje avrično polje, ki vas obdaja.

3)Se vam je že kdaj zgodilo, da postanete zaspani in brez energije ravno takrat, ko imate veliko dela? Za to težavico imam en preprost in učinovit nasvet: Z že vnaprej pripravljenim eliksirom s kristalom citrina, poškropite po notranji strani zapestij, po vratu in čelu. To vas bo zelo hitro poživilo.

MODRI AHAT

Kratek opis: Je kriptokristalna oblika kremena, ki je nežno modre barve z modrimi in belimi plastmi. Pomirja stres in blaži težave povezane s komunikacijo, saj deluje na grleno čakro. Blagodejno vpliva na suho grlo, bolečine v grlu, pri oteklih bezgavkah ter pri težavah s ščitnico.

Vir slike: www.atlantisireland.ie

Nasvet:

Pri težavah s suhim grlom, oteklih bezgavkah in težavah s ščitnico si lahko pomagate s pripravkom iz modrega ahata. Kristal namočite v vodi za 8 ur. Ko je kristalna voda pripravljena, kristal odstranite in vodo grgrajte po malih požirkih.

Prisluhnite naravi! Vsak dan, ko se zbudimo in se odpravimo iz stanovanja nas obdaja. Na razpolago nam je ob vsakem koraku: daje nam življenje, hrano, s svojimi sadovi in stvaritvami nam ponuja tudi ozdravitve. Če smo z njo v sožitju in jo sprejemamo, zgolj ohranja naše zdravje. To je dovolj.

Vaša kristaloterapevtka Karin