Odgovori na vaša vprašanja 2. del

Odgovori na vaša vprašanja 2. del

Kateri kristali so zdravilni?

Enostavno vsi! Vsak je poseben in “zdravilen” za določene organe/ žleze, ki vibrirajo na isti frekvenci.

Osnovno jih lahko razdelimo po njihovih barvah in čakrah. Na primer, če je kristal oranžne barve, ga lahko razvrstimo pod 2. čakro, ki je spolna čakra. Torej v predelu te čakre, oranžni kristal najbolje deluje. So pa tudi kristali, ki jih uporabljamo bolj za zaščito kot “zdravljenje”. To so predvsem črni kristali in kristali kovinske barve.

Kako lahko s kristali meditiramo?

Obstaja ena zelo preprosta tehnika:

  • Izbrani kristal preprosto podržite v vaši sprejemni roki (za desničarje leva roka, za levičarje pa desna).
  • Zaprete oči, se umirite in skušajte zaznati kristal v svoji roki, se z njim povežete (kot sem opisala v eni izmed preteklih objavah).
  • Ko z njim vzpostavite povezavo, sprejmete njegovo energijo in se ji prepustite, da potuje po vašem telesu. Sledite ji in zaznavajte potovanje energije iz kristala v vaši roki.
  • Se pretok energije kje ustavi, kopiči, mrazi, vibrira? Bodite pozorni na vse take indikacije, ki vam kažejo na blokade, primanjkljaj energije,… Raziskujte sebe in svoje telo.

Kakšne pozitivne učinke ima rdeči jaspis in kako ga uporabljati?

Jaspis je mikrokristalni kremen z veliko vsebnostjo železa, kar daje kamnini rdečo barvo. Njegova barva je lahko rdeča do rdeče-rjava.

Deluje na korensko čakro. Ponuja emocionalno stabilnost pri resnih boleznih, ko je ozdravitev negotova. Pomaga pri menstrualnih težavah, pri anemijah, krvni zastrupitvi, lajša revmatične bolečine in artritis.

Nasveti:

  • Lajša porodne bolečine in poskrbi za lep potek poroda. Med samim porodom imejte v vsaki roki po en kos rdečega jaspisa.
  • Zelo učinkovit je tudi pri bolečih ušesih in zamašenemu nosu. Potrebujete samo manjši kos rdečega jaspisa v obliki olive. Kamnino postavite na sonce za nekaj časa, da se dovolj segreje in nato jo položite v uho ali v nosnico. Ko se ohladi postopek ponavljajte do izboljšanja.
  • Pri raznih nenadnih bolečinah, in bolečinah brez posebnega vzroka v sklepih (zapestje, koleno,…), dobro pomaga, če kos jaspisa položite na boleče območje in povijete s povojem ali fiksirate s trakom.

Želim ti miren december,

Karin