Moč zavedanja

Moč zavedanja

Pozdravljene moje drage dušice!

V današnjem blogu vas popeljem skozi osebno izkušnjo sledenju sebi in svojemu življenjskemu poslanstvu ter dopuščanju in sprejemanju drugih. Pišete mi, da se srečujete z raznimi izzivi. Iščete nasvete glede tega kako verjeti vase in si zaupati ter hkrati biti v dopuščanju drugačnega mnenja, kako se umiriti ter kako sploh začeti delati na sebi? Predvsem je v prvi vrsti potrebna ODLOČITEV za spremembo situacije, ki vam ni všeč. Potem pa VOLJA, da nadaljujete vsaki dan. Vztrajanje zjutraj, popoldan, zvečer in če je potrebno tudi ponoči. Ali se boste za to odločili ali pa raje doživljali svoje preteklo življenje znova in znova, je le na vas samih. Vsi odgovori, ki jih iščete nosite v sebi, le odpreti se jim morate. “Ampak kako? Hodim na meditacije vendar se med meditacijo ne morem umiriti, izklopiti um, kaj šele predstavljati razne zadeve! Kako naj začnem, če mi misli poplesavajo po glavi kot nore?” Hja, veliko se piše in govori o meditaciji, vendar si jo kljub temu napačno predstavljamo. Zato hitro obupamo in zaključimo, da neznamo ter da tole vsekakor ni za nas. Želimo si instant rešitev, ki jih pa žal z nobeno tehniko ne moremo dobiti. Poznam pa odlična orodja s katerimi si lahko na zabaven in lahkoten način pomagate na svoji poti, ter tako utišate svoj um in ga pomirite.

Približno pol leta nazaj sem imela močan “energijski trk” z osebo s katero sem bila povezana. Od nekdaj mi je bilo njeno mnenje pomembno, vendar nikoli ni razumela moje življenjske poti po kateri sem se odločno odpravila. Ko je le lahko, me je zmerjala in na koncu se obrnila v vlogo žrtve; češ da sem jo zapustila, da je ostala sama, kakšno si to izbiram življenje, to ni nobena prava služba, zakaj ostajam v Ljubljani ( in še marsikaj hujšega)… Waaaw a si lahko predstavljate kako je takšna obsojanja poslušati vsakič, ko tako osebo srečaš? Zakaj? Zakaj bi jaz to poslušala in prenašala nase, vzela za svoje, prebavljala in prebavljala in nikoli prebavila? Od tega ne bi imela ničesar dobrega; samo stres, negativno energijo ter omejitve. Kaj sem potem naredila v tej situaciji? Verjetno kakor vsak izmed nas – pričela sem z ignoriranjem in se ji izogibala. Ko pa me je naslednjič potrebovala, sem na vse skupaj pozabila. In tako so se cikli ponavljali. Vendar tokrat je bilo drugače. Šlo je čez vse meje in robove. Obupano me je prosila za pomoč in seveda sem takoj skočila v akcijo. Temu sem posvetila ogromno časa in energije. Ko sem opravila vse potrebno, sem se z njo dobila in ji predala potrebne informacije ter nasvete za katere je prosila. V trenutku ko sem zaključila se je razburila in temperatura v okolici se je dvignila na 200°C. Takoj, ko je dobila potrebno pomoč, se je postavila v obrambo in vpila name vse mogoče od žaljivk do moje družine ter kletvic. Naj še zadnjič povdarim: PROSILA JE ZA POMOČ. Zakaj je potem tako odreagirala? Verjetno zato, ker je bila ta pomoč, ki sem ji nudila preveč zanjo. Ni bila pripravljena na spremembe. To je bila odlična lekcija zame, saj sem spoznala, da marsikatera oseba tudi če za pomoč prosi, še ni nujno pripravljena na spremembe, ki sledijo. Potrebno je sprejeti in spoštovati mnenje drugih, pa čeprav v našem svetu to ni bila “pravilna” rešitev. Na koncu pa tudi dopustiti, da so takšni kot želijo biti in ne siliti vanje. Ko bodo pripravljeni, nas bodo poiskali.

Bila sem šokirana nad njeno reakcijo. Po tem dogodku je v meni vladal nemir in nezaupanje v sebe. Tako nisem več mogla živeti, dovolj je bilo takšnega počutja in odtekanja energije. Odločila sem se temu narediti konec in s to osebo energijsko zaključiti in najti tudi mir v sebi. Vse skupaj se je pričelo z rednim izvajanjem in prejemanjem Barsov (Access Bars®). Moji strahovi in blokade pred spremembami so se počasi topili. Počutila sem se veliko lahkotneje in veselo. Uporabljala sem (še vedno jih 😛) tudi ostala Accessova orodja, katera so me izstrelila iz mrtve točke daleč naprej. Vsako jutro sem se zbudila z Accessovo mantro: Vse življenje prihaja k meni lahkotno, radostno in veličastno!® Z zavedanjem sem opazovala svoje občutke, čustva, nelagodja, bila sem v telesu in s telesom. Na vsakem koraku sem živela v vprašanju. Kaj to pomeni? Ko sem začutila nelagodje (bolečino, žalost, jezo, ko so se godile meni ne ljube situacije…) sem spraševala “Komu to pripada?”, “Kako je lahko še boljše kot to?”, “Kaj je prav v zvezi s tem?” ter “Kaj vse je še mogoče?”. To so najpogostejša vprašanja, ki sem jih uporabljala vsak dan. Biti in ostati v vprašanju, brez nesmiselnega iskanja odgovorov; to mi je bilo v največjo zabavo in doprinos. Tako enostavno in lahkotno je, da sedaj igrivo raziskujem neskončne možnosti, ki se mi ponujajo. Polna energije, radostna in lahkotnejša kot kdajkoli prej. Ob naslednjem srečanju s to osebo nisem čutila ničesar, kar bi me zmotilo, bila sem v sprejemanju in dopuščanju. Predvsem pa sem čutila globoki mir in zaupanje vase. Waaaw kakšna sprememba! Še vedno sem čisto navdušena nad svojim napredkom. Marsikatero nelagodje lahko odpravimo na takšen način. Vse kar od nas zahteva je, da smo voljni sprejeti spremembe, se sprostiti in čisto brez pričakovanj in iskanj rešitev, se razposajeno igrati in zabavati z vprašanji. Sedaj živim z orodji, postala so moj način življenja in si resnično ne spredstavljam več življenja brez tega vedenja, ki ga imam. Kako je lahko še boljše kot to?! Poleg Access Consciousnessa sem v svoje življenje povabila tudi redno meditacijo, ki me pravtako osvobaja in omogoča drugačne mogočne razsežnosti. Vendar bom o meditaciji napisala več v naslednjem prispevku.

Kaj je potrebno za vas, da si izberete lahkotnejše in zabavnejše življenje? Si to želite? Želite biti srečni vsako sekundo v svojem življenju? Kaj vas ovira pri tem? Komu to pripada? Je to vaš pogled ali ste ga prevzeli iz okolice?

Samo odprite se Vesolju in ga povprašajte po temu, kar si želite!

Vaša Karin 💕