Kristalna voda ali esenca

Kristalna voda ali esenca

Pozdravljene prebujene duše!

Danes z vami delim praktične nasvete za podporo imunskega sistema, ki pridejo v tem času še kako prav.

Verjetno že večina pozna kristale in njihove blagodejne lastnosti ob nošenju nakita, orgonitov,… Malo pa je takih, ki vedo posebnosti delovanja kristaloterapije z uporabo kristalne vode / esence.

Voda ima »spomin«, sprejema razne informacije, frekvence in glede na to spreminja svojo strukturo oz. molekule vode. Preprosti preizkus, ki ga lahko naredimo v povezavi s tem kako informacije vplivajo na vodo (seveda, posledično tudi na živa bitja) je, da napolnimo dva kozarca z vodo ter pod en kozarec na listek napišemo nekaj negativnega (npr. sovražim te) ter pod drugega nekaj lepega in ljubečega (rad te imam ali hvala). Ko greš mimo kozarčkov jima tudi na glas posreduješ napisano informacijo (prvemu izrečeš, da ga sovražiš, drugemu pa hvala). Kozarčka pustiš stati nekaj ur, nato pa narediš nekaj požirkov iz vsakega kozarčka. Kakšen je okus? Po moji izkušnji je voda iz »pozitivnega« kozarčka dobrega, svežega in polnega okusa ter voda iz »negativnega« kozarčka težkega, plehkega in praznega občutka v ustih. Kako jih vi doživljate? Vesela bom vaše izkušnje in komentarja =)

Kristalna voda ali esenca je pitna voda v katero damo ustrezne naravne kristale, ki informirajo vodo in tako dobimo ustrezen vibracijski napitek, ki:

 • Spodbuja telo k samozdravljenju;
 • Krepi imunski sistem;
 • Zmanjšuje učinek stresa, nervozo in glavobole;
 • Telesu dovaja potrebne minerale;
 • Krepi naš energijski sistem;
 • Spodbuja regeneracijo živčnega sistema.

Kakšen je učinek in delovanje kristalne vode/ esence je odvisno od izbranega kristala. Priporočljiva je uporaba skupaj največ dveh različnih mineralov (lahko se poleg dveh izbranih mineralov doda tudi kameno strelo, saj je ojačevalec in tako vibracije kristalov še dodatno povečuje). Seveda je potrebno kristal pred uporabo ustrezno fizično in energijsko očistiti (voda, kadilo, reiki, orgonitni podstavek, sol,…). Več o možnostih čiščenja kristalov pa si lahko preberete TUKAJ.

Torej kateri so minerali, ki se jih lahko uporablja za kristalno vodo/ esenco in kakšne so pripadajoče lastnosti?

Minerali, ki jih lahko dodate direktno v vodo so:

 • Kamena strela – za povečanje energije in jačanje imunskega sistema. Ni priporočljiva za srčne bolnike! 
 • Roževec – za srce in cirkulacijo, pomirja čustva in upočasni sproščanje stresnih hormonov. Blagodejno za srčne bolnike. 
 • Citrin – za čiščenje jeter, ledvic in mehurja, odvajanje vode iz telesa, krepi želodec, vranico in trebušno slinavko, aktivira voljo do življenja,
 • Ametist – blaži glavobole, umirja in skrbi za dober in miren spanec
 • Karneol – krepi zbranost in željo po učenju, ustvarjalnost in vitalnost, ter pomaga pri težavah z reproduktivnimi organi
 • Akvamarin – čisti misli, uči nas strpnosti in odgovornosti, ugodno vpliva na zobobole, vrat in oči
 • Aventurin – pomirja, uglašuje, pomaga pri astmi, stresu, težavah s kožo in srcem, krepi samozaupanje
 • Kalcedon – podari nam mir in potrpežljivost, pomaga pri težavah z grlom in komunikacijo ter znižuje telesno temperaturo
 • Šungit – antibakterijski učinek, manjša možnost okužb,…

Minerali in kristali, ki jih NE SMEMO dodati direktno v vodo so:

Amazonit, Angelit, Azurit, Aurikalcit, Boji, Bronchantit, Cerrusite, Cinabarit, Diopsid, Dioptaz, Eliat kamen, Granat, Galenti, Garnierit, Hematit, Hidenit, Halkopirit, Iolit, Kalcantit, Krizokola, Korala, Kupirit, Kunzit, Kianit, Labradorit, Limonit, Lapis Lazuli, Markasit, Magnetit, Magnezit, Malahit, Meteorit, Moldavit, Mesečev kamen, Opal, Psiomelan, Pirit, Rodokrozit, Rodonit, Rubin, Safir, Serpentin, Smaragd, Sodalit, Spinel, Stibnit, Turmalin, Turkiz, Tigrovo oko, Tigrovo železo, Vandanit, Variscit, Vulfenit, Žad (nefrit, žadeit).

Razlika med kristalno vodo in esenco je v času priprave. Kristalno vodo je potrebno pustiti do 8 ur, esenco pa vsaj 2 uri.

Priprava kristalne vode:

 1. Očiščen kristal (ali kombinacijo kristalov) položimo v čisto stekleno posodo, vrč ali bokal z 1 L izvirske vode (če to ni možno je lahko voda iz pipe). Zadostujejo trije srednje veliki kristali. Če želite dodati kristale, ki so občutljivi na vodo ali vsebujejo strupene oz. škodljive snovi, jih položite v posebno stekleno posodico katero lahko položite v skledo polno vode. Nikar jih NE polagajte direktno v vodo!
 2. Pustimo stati preko noči in zjutraj lahko spijete. Seveda vodo lahko pijete tudi čez dan po požirkih.

Priprava esence:

 1. Očiščen kristal (ali kombinacijo kristalov) položimo v čisto stekleno posodo, vrč ali bokal z 1 L izvirske vode (če to ni možno je lahko voda iz pipe). Zadostujejo trije srednje veliki kristali. Če želite dodati kristale, ki so občutljivi na vodo ali vsebujejo strupene oz. škodljive snovi, jih položite v posebno stekleno posodico katero lahko položite v skledo polno vode. Nikar jih NE polagajte direktno v vodo!
 2. Posodo postavimo na sonce za vsaj 2 uri, tako se voda informira z vibracijami kristalov.
Vrč vode s kristali šungita, ametista in aventurina.

Poskrbite zase in za svoj imunski sistem!

Vaša Karin

[paypal-donation]