Izbira maserja oz. terapevta

Izbira maserja oz. terapevta
Pozdravljene prebujene duše! Ste vedeli, da je vaše zdravje odvisno od pravega izbora maserja/ terapevta? Da ni vseeno komu zaupate svoje telo? Ne bodite površni, ko gre za Vas! V tokratnem prispevku vam bom predstavila pokazatelje kakovostnega maserja in njegovega pristopa k delu. Kakovosten maser, ki ve kaj dela in mu je na prvem mestu zdravje svojih strank bo:
  • vodil evidenčni karton v katerega bo zabeležil težave zaradi katerih je stranka prišla ter vsa zdravstvena stanja, ki jih ima oziroma jih je imela v preteklosti.
normal_pisanje-prijave-680x365_c
  • Če gre za terapevtsko masažo mora maser pred masažo opraviti pregled in oceno telesne drže, kjer lahko opazi disfunkcije telesa ter nato določi tudi potek same terpije.
  • Maser stranko seznani s samo masažo in potekom terapije.
  • Dober in kvaliteten maser stranki NIKOLI ne obljublja 100% izboljšanja stanja, vendar le to, da se bo potrudil po svojih najboljših močeh.
  • Sami pritiski med masažo nesmejo biti premočni, saj lahko povzročimo mikronatrganine mišic in lahko na tak način stanje samo še poslabšamo. Pri terapevtski masaži pa mora ponekod biti prisotna še vzdržna bolečina.
  • Maser mora stranki po opravljeni masaži dati napotke kako skrbeti za telo tudi po tretmaju. Po vsaki terapiji je pomembno, da spijemo veliko VODE, saj se lahko tako iz telesa izločijo presnovni produkti (mlečna kislina) in tudi prečistimo telo vsakodnevnih strupov, ki se kopičijo v telesu. Prav tako se moramo IZOGIBATI težjim opravilom in nenadnim gibom.
pitjevode
  • POMEMBNO ZA NOSEČNICE: Pri nosečih ženskah maser NE SME masirati stegen, okrog gležnjev in ledvenega predela hrbta (še posebno pri prvem in zadnjem tromesečju), saj lahko pride do splava. Zaradi slednjih tveganj masažo med nosečnostjo odsvetujem.
ponudba-masaza-nosecnice Menim, da je bolje če se nosečnice izogibate masažam, saj je otrok zelo občutljivo bitje, ki je dovzetno na vsak drežljaj iz okolja; tako fizičen, psihičen kot tudi energijski. Energijsko nevešč maser lahko s svojim energijskim poljem posega v polje matere in otroka ter tako tudi negativno vpliva na oba. Zato pa vam svetujem, če imate potrebo po masaži ali si jo močno želite: pojdite k terapevtu, ki je seznanjen tudi na tem področju in ima holističen (celosten) pristop do stranke. Vaša maserka Karin