ENERGIJSKO ČIŠČENJE KRISTALOV

ENERGIJSKO ČIŠČENJE KRISTALOV

Pozdravljene prebujene duše!

V prejšnjem prispevku, sem vam razkrila osnovne informacije za pripravo kristalne vode in katere kristale se lahko pri tem uporablja. Preberete si ga lahko TUKAJ.

Tokrat vam bom opisala najpreprostejše načine s katerimi lahko vsakdo kristale energijsko popolnoma očisti. Čiščenje kristalov je NAJPOMEMBNEJŠI KORAK! Verjamem, da si vsi želimo z uporabo kristalov pomagati in ne škodovati. Torej, če bomo kristale pravilno in dobro energijsko očistili vseh zastalih in škodljivih energij, bomo lahko uporabili najčistejšo in najzdravilnejšo energijo, ki jo kristali oddajajo.

Ko kristale kupimo, jih prinesemo v svoj dom, kjer jih moramo takoj očistiti pripete energije. Čistiti jih je potrebno redno, po vsaki uporabi. Tako bodo čisti in pripravljeni na uporabo.

Orgonitni podstavek in kristali v procesu čiščenja

NAJPREPROSTEJŠE TEHNIKE ČIŠČENJA SO:

Orgonitni podstavek: Orgonitni podstavki niso primerni samo za čiščenje kristalov, ampak tudi za informiranje in čiščenje vode, hrane, nakita, drugih predmetov ter tudi prostora. Kristale, ki jih želite očistiti položite na podstavek in jih pustite nekaj ur (odvisno od posameznega orgonita). Za čiščenje kristalnega nakita priporočam predvsem tole metodo. Več o orgonitih pa si lahko preberete TUKAJ.

Dimljenje: Je ena najhitrejših tehnik in tako kot orgonitni podstavek ustreza vsem kristalom. Predvsem se svetuje za kristalne geode in grozde. Kristale prekadite z dimom žajblja, timijana ali paolo santo lesa. Čiščenje naj traja vsaj 10 minut.

Zakopavanje v zemljo: Je hitra in zelo učinkovita tehnika čiščenja vseh vrst kristalov. Priporočeno čiščenje kristala v zemlji je 48 ur. Tisti, ki imate svoj vrt lahko to storite tam, vendar si mesta označite. Če pa te možnosti nimate, lahko to enostavno storite v lončnici brez rastline.

Groba morska sol: Pri tej tehniki bodite previdni, saj v vlažnem okolju lahko sol poškoduje površino kristala in lahko ta razpoka. Kristale postavimo v stekleno skledo polno grobe soli za 24 ur.

Energijsko čiščenje (npr. reiki): Čiščenje kristalov s kanaliziranjem univerzalne energije.  

Poskrbite zase in za svoje zdravje!