ENERGIJSKO ČIŠČENJE KRISTALOV

ENERGIJSKO ČIŠČENJE KRISTALOV

Pozdravljene prebujene duše!

V prejšnjem prispevku, sem vam razkrila osnovne informacije za pripravo kristalne vode in katere kristale se lahko pri tem uporablja. Preberete si ga lahko TUKAJ.

Tokrat vam bom opisala najpreprostejše načine s katerimi lahko vsakdo kristale energijsko popolnoma očisti. Čiščenje kristalov je NAJPOMEMBNEJŠI KORAK! Verjamem, da si vsi želimo z uporabo kristalov pomagati in ne škodovati. Torej, če bomo kristale pravilno in dobro energijsko očistili vseh zastalih in škodljivih energij, bomo lahko uporabili najčistejšo in najzdravilnejšo energijo, ki jo kristali oddajajo.

Ko kristale kupimo, jih prinesemo v svoj dom, kjer jih moramo takoj očistiti pripete energije. Čistiti jih je potrebno redno, po vsaki uporabi. Tako bodo čisti in pripravljeni na uporabo.

Orgonitni podstavek in kristali v procesu čiščenja

Verjetno si že zasledila, da je možnih več različnih načinov. Res je. Vendar pa niso vsi učinkoviti in nekateri so tudi za same kristale škodljivi! Naj pojasnim o čem govorim.

1) Pri svojih strankah velikokrat opazim, da svoje kristale čistijo s slano vodo. Res, da tudi ta kombinacija malo očisti kristale (predvsem zaradi soli), pa vendar je fizična škoda, ki jo sol napravi na kristal večja. Iz vode se namreč v vsako še tako majhno in nevidno razpoko kristala izloči sol. Po nekaj takšnih ponovitvah lahko kristal popoka in poči. Poleg tega je tehnika iz vidika energijskega čiščenja popolnoma neuporabna. Zato te tehnike čiščenja nikakor ne uporabljamo!

2) Ker pa smo že pri vodi naj opozorim, da tudi sama voda ni primerna za vse kristale. Zakaj? Ker nekateri enostavno ne prenesejo vode in lahko razpadejo, popokajo, spremenijo svojo strukturo/barvo,… Poleg tega tehnika tudi ni učinkovita. Saj bi za očiščenje enega kristala moralo preteči več deset litrov vode!

3) Prekajevanje ali čiščenje z energijo sta tudi neučinkoviti metodi za vse, ki so začetniki in nimajo ustreznega znanja! Prekajevanje je ena hitrejših tehnik in ustreza vsem kristalom. Predvsem se svetuje za kristalne geode in grozde. Kristale prekadite z dimom žajblja, timijana ali paolo santo lesa. Čiščenje naj traja vsaj 10 minut.

Obstaja pa nekaj odličnih tehnik, ki se jih lahko vsak poslužuje:

Z grobo soljo: V stekleno posodo nasuješ grobo sol, vanjo zakoplješ svoje kristale in posodo dobro pokriješ (zaradi vlage). Pustiš, da se kristali čistijo od 4-8 ur. Sol potem zavržeš in je NE uporabiš znova! Pri tej tehniki bodite previdni, saj v vlažnem okolju lahko sol poškoduje površino kristala in lahko ta razpoka.

Zakop v zemljo: Je hitra in zelo učinkovita tehnika čiščenja vseh vrst kristalov. Priporočeno čiščenje kristala v zemlji je 48 ur. Tisti, ki imate svoj vrt lahko to storite tam, vendar si mesta označite. Če pa te možnosti nimate, lahko to enostavno storite v lončnici brez rastline.

Uporaba orgonitnega podstavka: Orgonitni podstavki niso primerni samo za čiščenje kristalov, ampak tudi za informiranje in čiščenje vode, hrane, nakita, drugih predmetov ter tudi prostora. Kristale enostavno le postaviš na podstavek in jih pustiš čez noč. Prav tako lahko nanj postaviš tudi večje kristale in geode, katere raje ne kopljemo v zemljo ali sol, saj jih je težje fizično očistiti. Tudi za čiščenje kristalnega nakita priporočam predvsem tole metodo. Takšen orgonitni podstavek lahko najdeš tudi pri meni. Izdelujem jih po naročilu in izdelavo prilagajam potrebam posameznika. Več o orgonitih pa si lahko preberete TUKAJ.

Poskrbite zase in za svoje zdravje!