Ametist

Ametist

Pozdravljene prebujene duše!

Tokrat vam bom predstavila enega izmed najpogosteje uporabljenih mineralov –> Ametist.

Fizikalne in kemične lastnosti

Ametistovi kristali spadajo v kremenovo skupino mineralov, kot različek kristalnega kremena s kemijsko formulo SiO2. Kristali rastejo znotraj geode in lahko zrastejo do več centimetrov, medtem ko lahko sama geoda zraste tudi več metrov v višino. Ametist je vijolične barve zaradi prisotnosti primesi železovih ionov Fe3+ ter titanovih ionov Ti4+.

41381783_2210536885861335_7690357428474347520_n

Zgodovina

Izvor imena je iz grškega “amethystos” in pomeni preprečevanje pijanosti. Verjeli so, da pitje iz vrča izdelanega iz ametista ne povzroči pijanosti. V tibetu ametist povezujejo z Budo in iz minerala izdelujejo molilne krogljice. Že Leonardo da Vinci pa je v renesansi zapisal, da mineral razprši negativne misli in navdahne razum.

Zdravilne lastnosti

Ametist resonira s kronsko in čelno čakro. Stimulira intuicijo, varuje pred negativnimi psihičnimi vplivi okolja in ljudi ter vodi v razreševanje in odpuščanje preteklosti. Pomaga nam pri odpiranju tretjega očesa ter vodi k notranjem vpogledu.

ODLIČEN je pri lajšanju glavobolov in migren, udarcih ter slabostih. Uporablja se tudi pri zdravljenju nespečnosti, alkoholizma in astme. Je mineral, ki sprošča in pomaga pri bolečinah živcev, bolezni pljuč in dihalnih poti, pri koži ter pri problemih s črevesjem. V debelem črevesju regulira črevesno floro, pomaga pri odpravi glist in driske. Spodbuja tudi delovanje hipofize in pomaga pri motnjah živčnega sistema.

received_10211157378746939

Kako z ametistom lajšamo glavobol?

Imate glavobol in želite odpraviti bolečino na naraven način? Poizkusite to preprosto tehniko, za katero potrebujete le en ametist:

  • Uležite se na kakšno podlogo za telovadbo ali posteljo.
  • Na čelo čimbližje boleči točki položite zglajen ametist.
  • Zaprite oči, globoko dihajte in sprostite vse mišice od stopal vse do glave. Posebaj se skoncentrirajte na sproščanje celotne glave: tudi čeljusti in oči.
  • Tako v sproščenosti pustite, da kristal učinkuje 20 minut.
  • Po končanem zdravljenju dobro očistite kristal.

Rezultat iskanja slik za ametist in glavobol

Vaša maserka in kristaloterapevtka Karin